Verdaszerelem

Verdaszerelem
Ahogy a cím is elárulja, ebben a blogban autókról fogok írni. Minden érdeklődőt szeretettel várok e szerény oldalra!

Egy kis biztatás:

"A sebességkorlátozás, ha áttételesen is, napjaink gazdaságának egyik erős pillére, azért van rá szükség, mert a gyorshajtásra is szükség van." - Gyulavitéz (Totalcar, 2008. 11. 05.)

Háttérzene

Friss topikok

Linkblog

2009.01.24. 15:38 ifj. Szurkos András

Mert filmsztár nem csak ember lehet...

A minap az jutott eszembe, hogy keresek öt olyan autót, amelyet mindenki jól ismer a tévéképernyőről. Ötleteim összegyűjtése után a következő eredmény született: a cikk főszereplőiből hármat sorozatokból, kettőt pedig két, relatíve új filmből ismerhetünk.
Íme a listám:
                 1. Pontiac Firebird Trans Am - Knight Rider
                 2. Ferrari 308 GTS - Magnum
                 3. Porsche 911 (996) - Cobra 11
                 4. Aston Martin DBS - James Bond: Casino Royale
                 5. 1970 Dodge Charger - Halálos Iramban

Úgy döntöttem, hogy itt nem fogok sokat szövegelni, ehelyett képekkel és videókkal dobálózok majd. Egy keveset azonban hozzáfűzök a "látványanyag"-hoz.

Kezdjünk is bele:
Először a Knight Rider főcímével indítanék, utána írnék egy keveset vele kapcsolatban.
 

Szerintem mindenki jól ismeri a sorozatot, nem tudom, ki hogyan vélekedik róla, de ezt kommentben egész nyugodtan leírhatja bárki (várom is a kommenteket bármelyik film kapcsán, amelyet itt felvonultatok). Mindjárt mellékelek egy képet is, de előbb leírom, milyen szerepben jelent meg a Pontiac, ami már nem mai gyerek, akárhogy is nézzük. A film főszereplője Michael Knight (David Hasselhoff), ő vezette a járgányt, mint tudjuk. Ha azonban valaki nem ennyire bennfentes, annak elmondanám, hogy neve is volt a kocsinak, méghozzá KITT-nek (Knight Industries Two Thousand) hívták. Ez a rövidítés arra utal, hogy ő a Knight Művek 2000-es modellje, aki egyébként nagyon sok mindenre képes, de a legfontosabb az, hogy beszél is.

Már mehetünk is tovább, folytathatjuk Magnummal (Tom Selleck), aki egy magánnyomozó, és elég sok, érdekes kalandba keveredik. Amikor éppen A pontból B pontba tart, akkor vezeti a Ferrari 308 GTS-t, ami egyébként szállásadójáé, Robin Masters-é, akiről többet nem tudhatok, mert a filmben nem derül fény a kilétére.
Főcím:
 


És most egy kép:

Most átugrok a Cobra 11-re, ahol érdekes módon nem a főszereplők, hanem egyszerű, statiszták alakította rendőrök vezetik a kocsit. Ezért nem is írok neveket se. A 911-es (996) zöld-fehér színben, az oldalán Polizei felirattal jelenik meg, csak sajnos nem találtam róla olyan képet.
Főcím:
 

Íme a kép:

Most jöhet a 007-es ügynök, Bond, James Bond autója az Aston Martin DBS. Azóta van ez a kocsi a filmben, mióta leváltották Pierce Brosnan-t  (Akiről egyébként viaszfigura is készült Madame Tussaud panoptikumában, Londonban.). Amikor Daniel Craig-et felkérték a főszerepre, akkor azt mondta, hogy megtiszteltetés a számára, hogy vezetheti az autót.
Íme egy jelenet a csodával:
 

És a kép:


Most következzék az utolsó része a cikknek, a Halálos Iramban című film. Itt a Charger-t Dominic Toretto (Vin Diesel) vezeti, van egy jelenet, amikor Brian O'Connor-ral (Paul Walker) gyorsul, aki egy Toyota Supra pedálját tapossa. Nem is beszélnék többet a verdáról, csak elnézést kérek, hogy mégis sok volt a szöveg, és zárom a cikket egy videóval, valamint egy képpel.
Íme:
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://verdaszerelem.blog.hu/api/trackback/id/tr2899770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása